Waarom ZooStation?

Hoe zou je de core business van ZooStation omschrijven?

ZooStation zoekt wereldwijd naar de beste IT specialisten om ze vervolgens in Nederland aan het werk te stellen. Dit kan door middel van een fysieke verhuizing naar Nederland of via een remote contract waarbij men op afstand kan werken. Wij regelen hetgeen dat nodig is voor Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar ervaren IT specialisten. Onze missie is om het tekort aan IT specialisten in Nederland op te lossen en onze klanten te laten inzien dat het in dienst nemen van een expat net zo gemakkelijk is als het aannemen van een Nederlandse IT-er.

 

Waarin verschil je van jouw concurrenten?

Onze unieke zoektocht naar het oneindig potentieel aan kandidaten van over de hele wereld en het feit dat we onze kandidaten technisch testen. Dit doet bijna niemand. Er is geen ander bedrijf dat het proces van het aannemen van een IT-er uit het buitenland zo eenvoudig maakt. Daarnaast beschikken we over meer dan 15 jaar ervaring en weten we waar we het over hebben.

 

Waarom zou een expat kiezen om via ZooStation te willen werken?

ZooStation beschikt over veel klanten met uitdagende en interessante IT projecten. Via ZooStation, hebben kandidaten de garantie dat ze de best mogelijk aandacht krijgen vanaf het moment dat ze solliciteren tot aan de huisvesting in Nederland. Daarnaast zijn onze kandidaten verzekerd van een interessant project binnen een stabiel Nederlands bedrijf. Ter aanvulling daarvan biedt ZooStation kandidaten ook begeleiding bij de volgende stap in iemand zijn/haar carrière.

 

Heb je regelmatig contact met je medewerkers?

Er is regelmatig contact en vooral in het begin. Een verhuizing naar een ander land, vereist specifieke aandacht en daarom is er in beginsel intensief contact. Ook na aankomst in Nederland, bieden we onze nieuwe collega lange termijn ondersteuning om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is hier. En ook daarna houden we ook goed contact en organiseren we regelmatig teambuilding uitjes.

 

Welke andere diensten biedt ZooStation aan naast detachering?

ZooStation kan ondersteuning bieden bij tijdelijke IT projecten, maar kan ook assisteren bij het opzetten van je eigen IT afdeling of Agile teams. We zien dat veel bedrijven moeite hebben met het vinden van goede specialisten die juist in dienst willen in plaats van als zelfstandige aan de slag te gaan. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat wij in staat zijn om wel die IT specialisten te vinden die zich als werknemer voor de lange termijn willen committeren.

 

Waar zie je jouw bedrijf in 5 jaar?

ZooStation als de IT hub binnen Europa die kandidaten helpt om een baan te vinden door heel de EU; via een fysieke verhuizing of werken op afstand. We zullen samenwerken met klanten uit diverse EU landen en hun van dienst zijn door middel van onze IT kennis en wereldwijde netwerk.

 

Terug naar stories